YALOVA’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesinin yüzde 50’nin altına düşmesi nedeniyle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’dan su tasarrufu yapılması uyarısı geldi. 2014 yılındaki susuzluğa dikkat çeken Salman, “Herhangi bir su sıkıntısı olacağı öngörü olmasa da yine de dikkatli olmakta fayda var” dedi.

2014 yılında yaşanan su sıkıntısını hatırlatan Başkan Salman, vatandaşlara kapı önü, araç ve halı yıkamalarının içme suyu ile yapılmaması konusunda çağrıda bulundu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konu ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Başkan Salman, “2014 yılında göreve geldiğimizde su sıkıntısı ile karşı karşıya kalmış çözümü için büyük uğraşlar vermiştik. Kentimize su sağlayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 50’nin altına indiği konusunda yetkili arkadaşlarımızdan bilgi paylaşımı oldu. Şuan için herhangi bir su sıkıntısı olacağı öngörü olmasa da yine de dikkatli olmakta fayda var. Nüfus artışına paralel su kullanımı artmakta, buna karşın var olan su kaynakları giderek yetersiz hale gelmektedir. Bölgemizde yağış rejimi de değişmiştir. Gökçe Barajı’ndaki su miktarının yüzde 50 seviyesine indiği göz önüne alınırsa su tasarrufunun önemi daha çok ön plana çıkmaktadır. Vatandaşlarımızın içme suyunu kullanırken suyun boşa akmamasına dikkat etmesi çok önemlidir. Ayrıca kapı önü, araç ve halı yıkamalarının içme suyu ile yapılmaması ciddi tasarruf sağlayacaktır” dedi.