MERSİN, () - ÇİN'de düzenlenen Uluslararası İpek Yolundaki Kardeş Şehirler Zirvesi'ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte yatırım çağrısında bulundu.
Çin Halkı Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği ve Çin Kamu Diplomasi Birliği’nin ev sahipliğinde Qinghai Eyaleti Dış İlişkiler Ofisi ve Xining Belediyesi Halk Hükümeti tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu’ndaki Kardeş Şehirler Zirvesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımı ile gerçekleşti.
Başkan Seçer, zirvenin yapılacak işbirlikleri ve yatırım fırsatlarını değerlendirme konusunda bir başlangıç olacağını ifade etti. Yerel yönetimlerin ekonomik ağları güçlendirmek adına önemli bir faktör olduğunu belirten Seçer, "Yerel yönetimler olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Ekonomilerimizi teşvik etmek, yeni ağlar kurmak, şehirlerimiz arasında sosyal, kültürel, eğitimsel, ticari ve endüstriyel alanlarda yenilikçi projeler üretmek için mümkün olan her şeyi yapmalıyız" dedi.
Ülkeler ve kentler arasındaki ilişkilerin sadece kültürel ilişkilerle sınırlı kalmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Seçer, "Kültürel faaliyetler, ilk adım olarak ilişkilerin başlangıcında önemli bir adım olabilir. Fakat ticari ve sanayi alanında da işbirliğimizi güçlendirmeli ve takip etmeliyiz" diye konuştu.
Mersin’in yatırım potansiyeli bakımından oldukça elverişli bir kent olduğunu ve birçok tarihi ve doğal güzelliği barındırmasının yanında, önemli ve iddialı sanayi kentlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, zirveye katılan temsilcilere yatırım çağrısında bulunduğu konuşmasında katılımcılara şu sözlerle seslendi:
"Kentimiz Akdeniz'de önemli ticari kapasitesi olan bir limana sahip olmasının yanı sıra oldukça verimli tarım arazileri ve ürünleri ile her türlü taze meyve sebze yetiştirilen bir toprak parçasıdır. Stratejik konumu, ulaşım kolaylığı ve sahip olduğu potansiyel yatırım imkanları ile şehrimiz adeta yatırımcı çekim merkezidir. Karayolu ve demiryolu ulaşım altyapısı devam eden Lojistik Köyü ve Çukurova Uluslararası Havaalanı projesinin sağladığı avantajlarla, Organize Sanayi bölgeleri ve serbest bölgesi ile birlikte Mersin Türkiye'nin önemli ve iddiası olan sanayi kentlerinin başında gelmektedir. Bu zirve inanıyorum ki Çin ve diğer katılımcı ülkelerle Mersin’in yapacağı faydalı ve verimli işbirliğinin başlangıcı olacaktır."
Zirvede, Başkan Seçer ve Mersin heyeti ikili görüşmeler yapma fırsatı da buldu. Ayrıca Xining ile Mersin arasında kardeş şehir olma konusundaki iyi niyet mektubu da imzalandı.

FOTOĞRAFLI