MERSİN, () – MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendisini ziyarette gelen Çin Ningbo Halk Siyasi Danışma Konseyi Başkanı Yu Weinian’e yatırımcıları kentte beklediklerini söyledi. 
Çin Ningbo Halk Siyasi Danışma Konseyi Başkanı Yu Weinian ve beraberinde gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi. Ningbo Halk Siyasi Danışma Konseyi Başkanı Yu Weinian başkanlığında gelen heyette, CPPCC- Ningbo Önerge Kurulu Direktörü Chen Zhengfei,  CPPCC- Ningbo Eğitim, Bilim ve Spor Komitesi Direktörü Zhao Huifeng, Ningbo Edebiyat ve Sanat Çevreleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Shi Xiaofeng, Ningbo Dışişleri Mütercim ve Tercümanlık Merkezi Direktörü Ye Kejun ve Ningbo Serbest Ticaret Bölgesi Ticaret İşbirliği Bürosu Direktör Yardımcısı Wu Bin de hazır bulundu.
Ziyarette, Mersin ve Ningbo’nun ortak noktaları olduğunu belirten Başkan Seçer, "Her iki şehirde liman kenti ve ihracatta önemli bir potansiyele sahip. Biliyorsunuz liman özel bir şirkette ama liman ilişkilerinde üzerimize düşen görev ne ise onu yerine getirmek isteriz. Yeter ki ilişkilerimiz gelişsin. Eğitim konusunda ortak noktalarımız var. Biz eğitimi önemseyen bir toplumuz. Eğitim konusunda da iş birliğine açığız. Üniversiteler arası diyalogun gelişmesi gerekiyor. Üniversitelerimiz aralarında yapacakları protokollerle birbirleri ile öğrenci alışverişi yapabilirler. Kültür ve sanat konusunda da benzeşiyoruz. Bu topraklar çok kadim ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan topraklar. Özellikle turizm alanında çok imkânlarımız var. Onların en başında tarihi ören yerlerimiz geliyor. Turizm konusunda da iş birliğine açığız" dedi.
Mersin’in önemli potansiyelleri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, "Mersin’in birçok alanda yatırım potansiyeli var. Bu önemli bir özellik ve her şehir de bunu göremezsiniz. Fakat biz istediğimiz ekonomik büyüklüğe henüz erişemedik. Çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Sanayimiz oldukça iyi noktada. Tarım topraklarımız son derece verimli. Değerli ürünler yetiştiriyoruz. Turizm açısından bölge olarak çok iyiyiz ama yeterli devlet yatırımı alamadığımız için turizm konusunda istediğimiz noktalarda değiliz. Transit ticaretin getirdiği taşımacılık sektörü de önemli. Sizin de gördüğünüz gibi Mersin birçok alanda potansiyeli olan zengin bir kent. Kamu yatırımları elbette önemli ama biz özel sektör yatırımlarını da önemsiyoruz. Mersin’in dışında ister Türkiye içerisinde olsun ister dünyanın diğer ülkelerinde yatırımcılara kapımız ardına kadar açık. Çinli yatırımcılarımızda istedikleri takdirde Mersin’de turizm, tarım, sanayi ve teknoloji gibi farklı alanlarda yatırımları yapabilirler.  Her türlü iş birliğine hazırım" diye konuştu.
Konseyi Başkanı Yu Weinian, Türkiye ve Mersin’e ilk kez geldiklerini ve oldukça beğendiklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Mersin oldukça güzel bir şehir. Ningbo da aynı Mersin gibi bir liman kenti. Çin için oldukça önemli. Mersin ile aynı özellikleri gösteriyor.  Ningbo limanından birçok ülkeye ihracat yapılıyor. Türkiye limanları ile Ningbo limanı arasında da bir ticaret trafiği oluyor. Ningbo da bir sanayi kenti. Her makine, yedek parça, tekstil ürünü gibi birçok ürün bu limandan giriş yapıyor. Dolayısıyla ülkemiz için yeri çok önemli. Çin hükümetini temsilen buraya geldik. Birkaç tane teklifimiz var. Birincisi iki şehrin liman ilişkilerini geliştirmeliyiz. Ningbo limanının dairesi çok geniş. Mersin ve Ningbo’nun ortak noktası ülkelerinin en güçlü limanlarına sahip olmaları. Liman ilişkilerimizi geliştirirsek iki şehrin ekonomisi için çok faydalı olur."
Ziyaret sonunda Ningbo Heyeti Başkan Seçer’e Çin’den getirdikleri hediyeleri verdi. Başkan Seçer’de nazik ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, üzerinde Türk motiflerinin yer aldığı çini tablo hediye etti.

FOTOĞRAFLI