MERSİN, () -MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan itfaiye haftası öncesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan personele sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Yalnızca Mersin’de değil, başarılı ekibi ile Türkiye’nin birçok bölgesine arama kurtarma çalışmalarına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine hafta sonu sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Seçer, son yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Personelle bir araya gelen Başkan Seçer, itfaiye ekibinin yaptıkları işin kutsal bir ş olduğunu vurgularken, canları pahasına çalışan ekibin, ayrıcalığı hak eden bir ekip olduğunu ifade etti. Personelle tek tek selamlaşan ve onlarla sohbet eden Seçer, İtfaiye Haftalarını da kutladı. Seçer ekiple gerçekleştirdiği sohbet esnasında  "Çalışma koşulları ve şartları itibari ile son derece hassas, önemli bir alanda çalışıyorsunuz.  İtfaiye dairemizdeki personelimizin seçilmiş personeller olduğunun farkında olması lazım. Profesyonel bir alanda çalışıyorsunuz. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bunun farkında olmanızı isterim" dedi.
İnsanların canı ve malını kurtarmak gibi önemli bir görev yüklü olan daire için gerekli tüm donanımı sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirten Seçer, "Göreve geldiğimiz günden bu yana daha güçlü bir personel yapısına ve teknik donanıma erişmek için gerekli desteği veriyoruz. Ben belediye başkanı olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızın yaptığı işten dolayı ayrıcalığı hak eden bir birim olduğunu biliyorum. Çünkü hayat kurtarıyorsunuz. İnsanların canı, malı sizlere emanet" diye konuştu.
Başkan Seçer, ziyaret esnasında itfaiye ekipleri ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.