MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kuzey Irak Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sadullah İbrahim İsmayil, Karayolları Genel Müdürü Mahsum İbrahim Sayit ve Dohuk Karayolu Müdürü Teli Mohammed Yonus'u makamında ağırladı.

Kuzey Irak Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sadullah İbrahim İsmayil, Karayolları Genel Müdürü Mahsum İbrahim Sayit ve Dohuk Karayolu Müdürü Teli Mohammed Yonus, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i makamında ziyaret etti.  Mersin ve bölge lojistiğinin konuşulduğu buluşmada 2 ülke arasındaki işbirliğin önemi vurgulandı.

Vahap Seçer, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile tarihi bir beraberlik içinde olduklarını belirterek, özellikle körfez krizi sırasında orada yaşanan iç savaştan kaynaklı bölge halkına o dönemin diktatöryal yönetiminin uyguladığı zulümde kucak açan bir ülke olduklarını kaydetti. Tarihi birliktelik, akraba ilişkileri, kültürel benzerlikler neticesinde aynı bölgenin insanları olduklarını vurgulayan Seçer, "Farklı etnik yapıdan da olsa bu bölgenin bütün olumlu ya da olumsuz olaylarından hep beraber etkileniyoruz. Şu anda Suriye'de de yaşanan olaylar bizi derinden üzüyor. Yine orada yaşananların Türkiye'ye etkisi son derece fazla oldu. 4 milyondan fazla insan Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı. Sadece Mersin'de yaklaşık 350-400 bin civarında Suriyeli misafiri ağırlıyoruz. Bölgede ne kadar huzur, barış, kardeşlik olursa, savaş olmazsa bütün bölge halkları bundan mutlu olacaktır" diye konuştu.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI