MERSİN, () – MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.
Düzenlenen yemeğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve meclis üyeleri katıldı.
Yemek öncesinde meclis üyeleri ile tek tek selamlaşan ve sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, uzun ve yorucu bir süreçten sonra 13 ilçede yeni başkanları, ilçe ve büyükşehir meclis üyelerinin seçildiğini belirterek, "İlk Büyükşehir Meclis Toplantımızın öncesinde bir araya gelmenin, arkadaşlarımızın birbirini tanımasının, birbiriyle sohbet etmesinin, hemhal etmesinin uygun olacağını düşündük. Çünkü uzun çalışma günleri bizleri bekliyor. Mazbatalarımızı aldıktan sonra artık parti kimliğimizi bir kenara bırakarak, 13 ilçe belediye başkanımız ve ben bu memlekete hizmete, bu halkın emrine amadeyiz. İlk başta, ilk buluşmamızda, ilk görüşmemizde ve tanışmamızda 13 ilçede benim mensubu olduğum siyasi partiden belediye başkanı olmuştur ya da olmamıştır, bir diğer siyasi partiden olmuştur, benim çalışma arkadaşımdır, benim mesai arkadaşımdır. Onun mutluluğu benim mutluluğum, onun üzüntüsü, zorluğu, imkansızlıkları benim imkansızlığımdır. Her zaman el ele, kol kola yürümeye hazırım" dedi.
Siyasette yaşanan çatışma, gerginlik ve kavgaların Türkiye’ye hiçbir zaman bir fayda getirmediğinin ifade eden Başkan Seçer, "Biz üslubumuzu, tavır ve davranışlarımızı nasıl ortaya koyarsak, inanın aynısı topluma yansıyor. Biz birbirimize daha anlayışlı, hoşgörülü ve nezaketli davrandığımız sürece toplum daha rahat oluyor, gerilmiyor. Bu sebeple önce biz kendi bölgemizde Mersin’de bunu hep birlikte sağlayabilme imkanına sahibiz. Anamur’un Kaledran’ından, Tarsus’un Çukobirlik sınırına kadar muazzam zenginlikleri ve önemli potansiyelleri olan bir kent. Bu beni son derece mutlu ediyor ve rahatlatıyor. Çok zor bir dönemde bu görevi bizler aldık" diye konuştu.
Ayrıştırmak, bölmek ve bölüştürmenin kimseye bir fayda getirmeyeceğini kaydeden Başkan Seçer, şunları söyledi:
"Bundan kimse bir fayda görmeyecek. Hem MHP’den, hem CHP’den, hem AK Parti’den birçok belediye başkanımız ile birlikte yeni arkadaşlar da var.  Ben de yeni bir belediye başkanıyım. Siyasi deneyimim 2 dönem milletvekili olmam. Şimdi bir tarafta da rutin, bizi bekleyen önemli işlerimiz var. İnsanlar daha temiz bir çevrede yaşamak istiyor. Bu bir anayasal hak. Bunu vermek zorundayız. Hizmetlere ulaşımda daha çabukluk istiyor. Manevra kabiliyeti yüksek yönetim anlayışları istiyor. Fakir, kendisine yardım istiyor. Hasta, engelli, dezavantajlı gruplar sosyal projeler istiyor. Daha yaşanabilir bir kentim, daha geniş caddelerim, toplu taşıma hizmetlerim, raylı sistemlerim olsun istiyor. Talep çok. İnsanlarda ihtiyaçlar sonsuza gidiyor. Bir ihtiyaç bir diğerini getiriyor."

FOTOĞRAFLI