MERSİN, () – MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sanayi ve ticaret başta olmak üzere bir çok alanda gelişmesi ve refah kenti olması için kentin paydaşları ile birlikte çalışacaklarını dile getirerek, "Yatırımcıların mihmandarı oluruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve üyeleri ile bir araya geldi.
MTSO meclis üyeleri onuruna düzenlenen yemekte konuşan Başkan Seçer, yerel yöneticiler olarak iş dünyası mensupları ile iç içe olacaklarını belirterek, "Burada birbirinden önemli iş dünyası insanları ile bir aradayız. Sizlerin alacağı her karar, yapacağı her adım, her faaliyetiniz bizlerle ilgili. Biz de sadece Belediye Başkanı olarak rutin belediyecilik hizmetleri yapmak için yola çıkmadık. Farkı şeyler yapmak istiyoruz. Böyle bir belediye başkan adayı görülmedi. İnsan kendi kendini ihbar eder mi? Ben kendi kendimi ihbar ettim. Seçim döneminde ‘Bizden çok şey bekleyin. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanını seçerken vizyon ortaya koyabilecek, farklı projeksiyonlara imza atabilecek adaylara oy verin. Ben size çok farklı şeyler vaat ediyorum. Sıra dışı bir belediye başkanlığı, sıra dışı hizmetler vaat ediyorum’ diye kendi kendimi ihbar ettim. Şimdi beklentiler yüksek. Bu da bizim işimizi çok daha ciddi yapmaya sevkediyor" diye konuştu.
Belediye olarak ayrım yapmadan birlik içerisinde çalışmayı tercih edeceklerini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:
"Birlik içerisinde çalışmak istiyoruz. Ben meclis toplantılarımızda bunu söyledim. Diğer siyasi partiler ilk birleşimde bizim iş birliği çağrımızı duydular. Samimi olarak da istediklerini biliyorum ama siyaset bazen bile bile lades yaptırır. Bazı merkezi siyasi kararlar ilk etapta arkadaşlarımızın bize yaklaşmasını önledi. Bunlar açık sözlü bir siyasetçilerin ifadeleridir. Ben ileriki aşamalarda arkadaşlarımızın meclis çalışmalarında bizlerle iş birliği yapacağını düşünüyorum. Bu iş birliği Vahap Seçer’in menfaatine olan değil Mersin’in menfaatine olan iş birliği olacak. Ben meclise getireceğim kararları elbette ki Mersin’e yararı olacak diye getireceğim."
Hukuk, demokrasi, insan hakları gibi toplumun refah düzeyini etkileyecek olguların ekonomi ile doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mersin’i refah toplumu yapmanın var olan bütün sorunları çözeceğini düşünüyorum. Onun için ilk önce yatırımcı belediyecilik ve yatırımcı belediye başkanı kavramını ortaya koyup ondan sonra altını doldurduk. Mersin’e yatırım yapacak olan yatırımcı benim başımın tacıdır. İster Türkiye’nin her hangi bir yerinden isterse dünyanın her hangi bir yerinden gelecek olan yatırımcının önüne düşeriz, önündeki yerel bütün bürokratik engelleri kaldırır, onların mihmandarları oluruz. Yeter ki gelen yatırımcı ekonomiye destek olsun, bize istihdam sağlasın, devlete vergi kazandırsın. Bizlerle iç içe olmanız, fikirlerinizi aktarmanız bizlerin siyasetine de yön verir. Bizler iyi işler yaparsak siyasetçi olarak kazançlı çıkarız.  Sizlerde ticaretçi, sanayici olarak bizlerin yapacağı doğru işler sayesinde karınıza kar katarsınız. Her şeyden önce Mersin ve ülkemiz kazanır" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI