MERSİN Büyükşehir Belediyesinin 1975 yılından bu yana kullandığı ‘Logo’nun değişmesi üzerine kentte yaşanan tartışmalara Başkan Seçer de dahil oldu. Başkan Seçer, "Biz değişim istiyoruz. Artık yeni bir şeyler söylemek lazım” dedi.
Konuyu 9. İnsan Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde gündeme getiren ve kentte günlerdir tartışma konusu olan yeni ‘Logo’ ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Mersin’i yeni, daha çağdaş bir Logo ile temsil ettirebilir miyiz? diye düşündük. Bu tür etkinliklerde simgesel olarak kullandığımız bir logo hazırlığı yaptık. Kızılca kıyamet koptu. Biz değişim istiyoruz. Her anlamda değişim istiyoruz” diye konuştu.

'İKİ KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR'
Kentin insan ve finans kaynağı olmak üzere iki kaynağa ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Seçer, bunları sağladığı takdirde Mersin’e çok büyük hizmetler vereceğini söyledi. Yönetime geldikler gelmez bu iki konu üzerinde durduklarını kaydeden Başkan Seçer şunları söyledi: “Bölgemizde çok sektörlü bir ekonomik yapı var. Sanayi önemli bir alanı temsil ediyor. Diğer taraftan tarımsal üretimlerimiz ve turizm çok değerli. İkisi de bacasız fabrika niteliğinde. Birçok şehre nasip olmayan transit bir limanımız var. Muazzam bir lojistik imkan sağlıyor. Her alanda önemli potansiyel içeren bir kent. Ama bunun yanında arzu ettiğimiz gelişmeleri gösteremedi. Geçmişten gelen bazı eksiklikler var. Bu kente bir şeyler katmamız gerekiyor. Endüstri 5.0’ı konuşuyoruz. Yeni şeyler söyleyelim. Dün olan dünde kaldı. Kalifiye eleman yok. İşsizlik hat safhada.”