KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi 10. Geleneksel Aşure Gününde, vatandaşlara aşure ikram etti.

Konyaaltı Cemevi'nde düzenlenen Geleneksel Aşure Gününde, vatandaşlara aşure ikram edildi. Başkan Semih Esen ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aydın Özer ile Alevi Dedesi Kenan Akbaba da katıldı. Birlik, beraberlik ve paylaşımların arttığı Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramı, Kenan Akbaba'nın 'Aşure Duası'yla başladı.

Aşure ikramı öncesi konuşan Başkan Esen, aşurenin birlik ve beraberliği simgelediğini ifade etti. Başkan Esen, “Aşure bu güne kadar pek çok kültürde var olan, pek çok kültürde uygulanmış bir gelenek. Bizi burada bugün bir arada toplayan Aşure Günü, Hz. Hüseyin'i anlamak, Ehl-i Beyt'i anlamaktır. Yolundan vazgeçmemiş, Hz. Hüseyin'i son nefesine kadar bırakmayan 72 yoldaşının şehit edilişini anmaktır. Dolayısıyla aşure demek, Muharrem ayının 12 orucunu uğurlamak demektir. Bu orucun neticesinde birlik ve beraberliği kavramak demektir. Biz dosttan yana, biz sevgiden yana, biz adaletten yana, biz mazlumdan yana her zaman taraf olduk. Bunlarla bir arada olanlarla da her zaman bir ve beraber olacağız. Bunu söylemek için buradayız. Biz burada Alevilere ait olan ve sonsuza kadar da hep Alevilere ait olacak cemevinde ne söyleyip ne söylemeyeceğimizi bilerek bulunuyoruz. Bu cemevi yapıldığı günden bu güne ve sonsuza kadar hiçbir Aleviye kapısı kapalı olmayacak ve en iyi cemevlerinden birisi olacak. Sizler tarafından yönetilecek ve sizlere hizmet edecek. Bunun sözünü ve müjdesini sizlere veriyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Semih Esen, protokol üyeleriyle birlikte kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Konyaaltı Belediyesi Geleneksel Aşure Günü, Naciye Çokbilir'in konseriyle devam etti.