ADANA,() - ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmaları konusunda esnafı uyardı. Birlik Başkanı Sözütek, muayenesini yaptırmayan esnafın idari para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti.
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na geçici muafiyet maddesinin eklenerek, 28 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. 
Muafiyetin 1 Aralık 2018 tarihinden öncesini kapsadığının altını çizen Birlik Başkanı Sözütek, "Bu değişiklik, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerini kullanan esnaflarımız için önemli bir fırsat. 28 Şubat 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren değişiklikten faydalanmak isteyen esnaf arkadaşlarımız, ölçü aleti türüne göre 90 gün içerisinde Adana İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ya da yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletlerini kullanabileceklerdir. Aksi taktirde, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayan esnafımız idari para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir " dedi.

FOTOĞRAFLI