ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında ilk etabı açılan Ordu Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu. Yolun ikinci etabının da kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği belirten Tekintaş, "Yolun tamamlanmasının ardından Ordu şehir merkezindeki trafik daha da rahatlayacak" dedi.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Ordu'nun Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı- Boztepe- Karapınar güzergahında farklı proje hazırlandı. Proje çalışmalarına 2007'de başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrenin 500 metrelik kısmında oluşan heyelan ise çalışmaları aksattı. Bölgede toplam 75 kilometre uzunluğunda fore kazıklar çakılarak, heyelan için önlem alındı. Yaklaşık 1,9 milyar liraya mal olan Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı tamamlandı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi. Yolun birinci etabında; 6,5 kilometre olan 3 çift tüp tünel, 44 metre uzunluğunda 1 köprü, 2,5 kilometre olan 5 çift köprü, 2'si köprülü olmak üzere 6 kavşak yer alıyor.

'SÜRE 10 DAKİKAYA DÜŞTÜ'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'da düzenlediği mitingin ardından ilk etabı hizmete açılan Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu. Çevre Yolu'nun ilk etabının açılışından dolayı mutlu olduklarını belirten Tekintaş, yolu hizmete açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Tekintaş, “Ordu Çevre Yolu 1. etabında Boztepe Tüneli 3 bin 300 metre, Öceli Tüneli ise 2 bin 30 metre uzunluğundadır. Bu tüneller sayesinde şehir içinden 40 dakikada geçilirken, bu süre şimdi 10 dakikaya kadar düştü" dedi.

'ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK'

Yolun ikinci etabının da kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran başkan Tekintaş, "Yolun tamamlanmasının ardından Ordu şehir merkezindeki trafik daha da rahatlayacak. Sadece araç trafiği değil yaya trafiği de rahatlamış olacak. Yaz aylarında Ordu'dan geçen araç sayısı günlük 125 bine kadar çıkabiliyor. Bu sayı da dikkate alındığında yolun önemi daha çok ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Tekintaş, 2011'de temeli atılan çevre yolunun çok güzel bir eser olduğunu söyleyerek, yolun zaman tasarrufunun yanı sıra, sürücülere yakıt tasarrufu sağladığını ve bundan dolayı ekonomik olarak büyük bir katkı elde edildiğini de sözlerine ekledi.