KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bir rehabilitasyon merkezindeki özel çocuklarla ebru çalışması yaptı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ebru sanatıyla ilgili sergi açmayı planlayan Umut Su Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile ebru çalışması yaptı. Özel çocuklarla ebru çalışması yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, onlarla yakından ilgilendi.
Başkan Topaloğlu, özel çocuklarla ebru sanatı yaptıkları sırada çok eğlendiklerini ve mutlu olduklarını belirterek, "Bu harika çocuklarımız güzel bir çalışma yapmış. Biz de onların bu heyecanına ortak olduk ama özel çocuklarımız kadar yapamadık. Engelli öğrencileri toplum içerisine sokmamaya çalışan insanlar var. Sonuçta bu çocuklar bizim bir parçamız. Biz onlara ne kadar sıcak davranabilirsek, toplumda daha çok huzur olur. Biz üzerimize düşen ne varsa bu çocuklarımız için yapacağız. İnşallah bu tür etkinlikler bir farkındalık oluşturur. Özel çocuklarımız renklerin arasında kendilerini ifade ediyor. Özel çocuklarla özel bir çalışma yapmaktan dolayı çok mutlu oldum" dedi.
Merkezin kurucusu Sera Şimşek, çocuklarla güzel bir etkinlik yapmak istediklerini ve bu etkinliği sergiye dönüştürmeyi düşündüklerini kaydetti. Merkezdeki öğrencilerin her birinin çok özel olduğunu anlatan Şimşek, "Etkinlikte, özel çocuklarımızın kendilerini ve iç dünyalarını yansıtmalarını istedik. Bu etkinliğin, otizmle ilgili yaşanan kötü olaylardan dolayı duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını istiyoruz. Renklerle kendimizi ifade etmeye çalışacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde de, özel çocuklarımızın yaptığı ebru çalışmalarının sergisini açacağız" diye konuştu.
Şimşek, davetlerini kırmayarak etkinliğe katılan Belediye Başkanı Topaloğlu'na teşekkür etti.