ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5000 litre (0-5 metreküp arası) kullanılan su için abonelerin ücret ödemeyeceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hemşehrilerine bir müjde daha verdi. Başkan Türel, “14 Şubat 'Aşkım Antalya' proje tanıtım toplantımızda değerli hemşehrilerime son hafta müjdeler vereceğimi söylemiştim. Rakip aday arkadaşlarımız projelerimizi taklit ettiği ve kendi projeleri gibi göstermeye çalıştığı için bu müjdeleri bugün açıklamayı tercih ettik. Bundan sonra 5000 litre (0-5 metreküp arası) su kullanan vatandaşlarım su parası ödemeyecek. Su parası ceplerinde kalacak. Aile ekonomilerine katkı olacak" dedi. Başkan Türel, “Bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak, bu hizmetimizi de Antalyalı hemşerilerimize kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

5000 litreye (5 metreküp) kadar suyun Antalya'da yaşayanlara nasıl verileceğini anlatan Türel, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nin (ASAT) toplam elektrik gideri 120 milyon TL civarında olup, saatte 35 MGh elektriğe ihtiyaç duymaktadır. Önümüzdeki dönem yapacağımız 12 MGh HES (Hidro Elektrik Santrali) ve 15 MGh GES (Güneş Enerjisi Santrali) ile birlikte toplamda 27 MGh elektrik üretim tesisi kuracağız. Böylelikle, ASAT'ın elektrik giderlerinin yaklaşık yüzde 75'i yeni kurulacak bu santrallerden karşılanacak. Yeni kurulan bu santraller, toplamda 90 milyon TL civarında elektrik üretimi gerçekleştirecektir. İşte HES ve GES'lerden üreteceğimiz elektrik bizlere büyük tasarruf imkânı doğururken, bu tasarruf, Antalyalı hemşerilerimize 5 metreküp suyu bedava vermemize imkân sağlayacaktır."

444 BİN ABONE VAR

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde 5000 litre su kullanan abone sayısının 444 bin 262 olduğunu belirten Başkan Türel, “Bu rakam Antalya'daki toplam abone sayısının yüzde 35'ine denk geliyor. Söz konusu yüzde 35'lik bölüm, 5000 litre su kullanımı için neredeyse su parası hiç ödemeyecek konumdadır. Diğer aboneler ise yine, kullandığı 5 metreküp su için herhangi bir ücret ödemeyerek aile ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Başkan Türel, Antalya'nın altyapısı konusunda önemli yatırımlara imza atan ASAT'ın her şartlarda vatandaşa kolaylık sağlayan tarifeler üzerinden hizmet verdiğini vurguladı. Türel, kentin yüzakı olan ASAT'ın yatırımlarına da aynı hızda ve titizlikte devam edeceğinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI