ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 yıldır Manavgat'ın önemli sorunlarını çözme imkânı bulduklarını belirterek, "Manavgat'ın makus tarihi değişecek. Bundan sonra Manavgat'a huzur gelecek" dedi.

Manavgat'ta SKM açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes, kalabalığa seslendi. Başkan Türel, Manavgat'ta 5 senedir gece gündüz demeden çalıştıklarını hatırlatarak, ilçenin uzun süredir bekleyen çok önemli sorunlarını çözme imkânı bulduklarını söyledi. Kapasitesini dolduran arıtma tesisi nedeniyle Manavgat Irmağı etrafında rahatsız edici koku yayıldığına dikkat çeken Türel, 2014'te göreve geldiklerinde bu sorunu çözdüklerini kaydetti.

SEL GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLDU

Manavgat'ın en önemli 6 caddesini Manavgat'a yakışır hale getirdiklerini anlatan Başkan Türel, şunları söyledi:

"Eskihisar'da yağan şiddetli yağmurda dükkânların sular altında kaldığını çok iyi hatırlıyorum. Burada böylesine bir yapılaşma hizmeti veriliyorken tribünlere oynayanlar Eskihisar'da Aşağıhisar'da Bahçelievler'de yine alt yapıyı unutmuşlardı. Göreve geldik. Üç mahallede devasa yağmur suyu kanallarıyla artık o eski sel görüntülerini tarihe gömdük. Belki o dönemdeki yağmurların iki mislini son birkaç hafta içerisinde gördük. O eski sel görüntüleri ne oldu? Tarihe karıştı. Buraya yaptığımız o altyapı yatırımları sayesinde artık Eskihisar, Aşağıhisar, Bahçelievler, Manavgat iki damla yağmurunda göle dönmüyor."

MANAVGAT'IN HİZMETKÂRIYIZ

Türkbeleni'nde 2012'de çıkan orman yangınını hatırlatan Başkan Türel, “O yangında ciğerimiz yandı. Ve orayı Manavgat'ın bir cennet köşesi yapmak için kolları sıvadık. Manavgat'ın o güzelim seyir terasını birkaç hafta önce Antalya'da ki o toplu açılış töreninde bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız hizmetinize sundu. Biz bunları yaparken birileri şov yaptı. Yangında yanan o ağaçlık alanlardaki boşlukları bana iftira atarak 'Menderes Türel ağaç kesti burada' dediler. Türkbeleni'ne yüzlerce binlerce ağacı biz diktik. Türkbeleni'ni biz yeşil yaptık. Biz Manavgat'ın hizmetkârıyız" diye konuştu.

MAKUS TARİHİ DEĞİŞECEK

Hiçbir zaman mazeret belediyeciliği yapmadıklarını belirten Başkan Türel, “Bizim işimiz hep çözüm belediyeciliği oldu. Manavgat Belediye Başkanı adayımı Hasan Öz kardeşim inşallah ilçe belediyeciliğinde Manavgat'ın makus tarihini değiştirecektir. Artık Manavgat'a huzur gelecek. Biz herkesi kucaklayan herkese hizmet eden bir anlayış ortaya koyduk koyuyoruz. 31 Mart'ta sizlerin vereceği destekle Manavgat'ın yüzü gülecek Antalya'nın yüzü gülecek. Destek sizden hizmet bizden. Önce Manavgat önce Antalya önce memleket" dedi.

FOTOĞRAFLI