ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ulusal basının Ankara Temsilcileri ve gazetecileri ile bir araya geldi.
Gölbaşı Mogan Park'ta düzenlenen resepsiyona, Başkent gündemine yön veren basın emekçilerinin ilgisi büyük oldu. Başkan Yavaş, gazeteciliğin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Gazetelerin ve haberciliğin gücüne her zaman inandığını ifade eden Başkan Yavaş, "Beypazarı dönemimden başlamak üzere bugün geldiğimiz noktada gazetelerin, televizyon kanallarının, haberlerin de büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Eğer Beypazarı marka olmuşsa, bu gerçekten basının sayesinde oldu. Orada yaptığımız her şeyi hem yazılı hem de görsel basın aracılığıyla tüm Türkiye’ye anlatma fırsatı bulduk" dedi.
'HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN BERABER GELECEĞİZ'
Her gazetenin ya da gazetecinin farklı düşüncelerinin olabildiğini kaydeden Başkan Yavaş, şunları söyledi: "Biz buna saygı duymak durumundayız. Önemli olan aile hayatına dokunmadan, iftira atmadan, karalama ve hakaret içermeden yayınlar yapılabilmesidir. Demokrasinin ayrılmaz parçası gazetecilik mesleği ile ortak paydaşlık, bu temel prensiplerde buluşmak üzerine kurulmalıdır. Zaman zaman siyasi baskı olabilir, kimi zaman yönetimsel kararlar alınabilir. Bu durumları da basın mensuplarının şahsından ayırmak bizim görevimizdir. Birbirlerini tamamlayan bir tablonun parçaları olarak bizlerin, her türlü zorluğun da beraber üstesinden geleceğimize ve demokrasiye büyük katkılar sağlamaya devam edeceğimize olan inancım tamdır."