ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında, ilçe belediye başkanlarının 'hayırlı olsun' ziyaretine gelmediğini değil gelemediğini Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. İlçe belediye başkanları söz alarak, sorunlarını dile getirdi. Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, ilçelerinde150 kilometre grup yolunun yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Yavaş'ın, AK Parti sıralarına dönerek esprili bir şekilde, "Emin Bey duyuyorsunuz Bala'ya hiç yol yapmamışsınız" diye takılması üzerine meclis sıralarında gülüşmeler oldu. Başkan Yavaş, "İlettiğiniz konuların hepsine sıcak bakıyoruz. Ama ben sizi daha bugün ilk defa gördüm. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında, ilçe belediye başkanlarının hayırlı olsun ziyaretine gelmediğini değil gelemediğini Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim" dedi.
BALA VE GÖLBAŞI'NDA SULU TARIM
Başkan Yavaş, Bala ve Gölbaşı ilçesinde sulu tarım çalışmalarına başladıkları, büyük tarım arazilerinde sulu tarıma geçmek için hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Başkan Yavaş, "Çalışmalarımız devam ediyor. Gölbaşı ve Bala arasında yapılabilmesi için de sizlerle iş birliği yapmamız gerekecek. Bugün daha yeni Ankara Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nün yöneticileri belli oluyor. Önceden kamuoyunda açıklamıştık, 'Halk Market' diye. Eski Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü yapmış olan Recep Mızrak vasıtasıyla, hayvancılık ile ilgili projemizi başlatacağız" diye konuştu.
ESKİŞEHİR YOLUNDA KAVŞAK ÇALIŞMALARI
Başkan Yavaş, Eskişehir yolunda çalışmaları devam eden 3 altgeçit ve kavşak yapımının geciktiğine yönelik bazı eleştirilerin bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Bilmenizi isterim buranın ihalesini yapmakta gecikmedik. Uzun hesaplar yaptık ve mahcup olmamak için bu zamanda girmek durumda kaldık. Yol güzergâhında bulunan bütün ağaçları da taşıyoruz. Başkent Üniversitesi’ne geçişte yaşanan aksaklıklar için de çalışmalar yapacağız. Üniversitenin arka tarafından yol vererek, bu alanı da geçici olarak rahatlatmaya çalışacağız."
Belediye Meclisi'nde Ankara'yı ilgilendiren birçok gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.