MERSİN, () – MERSİN’de özel bir kolejin öğrencileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile bir araya gelip soru yağmuruna tuttu. Başkan Tarhan, öğrencilerin sorunlarına cevap vermesinin ardından miniklerden düzenli olarak kitap okumaları konusunda söz alarak ödev verdi.
Öğrenciler, Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Belediye Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette minikler, Başkan Tarhan’a belediye yönetimi ve günlük yaşamıyla ilgili sorular yöneltti. Başkan Tarhan’a 'Halk sizi neden Belediye Başkanı olarak seçti?', 'Başkanlık yaparken spora ve sanata yeterince zaman ayırabiliyor musun?', 'Denize rahatça girebilmemiz için projeleriniz var mı?', gibi soruların yanında, kırsal kesimde yaşayan çocuklara yönelik ve kütüphanelerin geliştirilmesi için ortak yapılabilecek projeler hakkında yapılacak işbirliğine yönelik fikirlerini dile getirdi.
Kendisine yönetilen soruları tek tek cevaplayan Başkan Tarhan, Mezitli’nin yarınları olan çocuklar da tavsiyelerde bulundu. Özelikle ülkemizin gelişmesi için en önemli olgunun kitap okumak olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, miniklerden düzenli olarak kitap okumaları konusunda söz alarak, yarınların Türkiye’sinde yaşayacak olan çocukların doğayı koruma ve çevre için destek istedi.
Çocuklara, çevrelerinde gördüğü her şeyi sorgulamaları için öğüt veren Başkan Tarhan, "Çevrenizi iyi gözlemleyin ve bol bol okuyun. Ancak merak ederseniz ilgi duyar ve öğrenirsiniz. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülke için canlarını feda ederek yaptıklarını iyi anlayın. Şimdiden okulunuzda, kentinizde çocuklara yönelik organizasyon ve kuruluşlarda görev alarak yurttaşlık bilincini iyice kavrayın. Gelecekte bizim yerimizde sizler olacaksınız ve bu kenti, ülkeyi, hatta dünyayı sizler şekillendireceksiniz. Doğru şeyler öğrenirseniz güzel bir dünya kurarsınız" diye konuştu.
Gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünün gençleri tarafından şekilleneceğini belirten Başkan Tarhan, "Biz önümüzdeki dönem kültür,  sanat ve eğitim ağırlıklı projelere önem vereceğiz. Başarılı bir eğitim veren Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimiz var. Geçtiğimiz günlerde hayırsever işadamımız İhsan Altunören’in annesi Ayla Altunören adına yaptırdığı bir anaokulumuzun da temelini attık. 5 yeni anaokulu yapmak istiyoruz. Eğitimin ülke gelişiminde son derece önemli olduğunu biliyor ve ona göre çalışıyoruz" diye konuştu.
Minikleri belediye bünyesinde açılmış olan spor ve sanat kurslarına katılmaya davet eden Tarhan, bir de ev ödevi verdi. Ailesinde sigara kullanan çocuklardan sigara içilmez resmi yaparak evlerinin çeşitli yerlerine asmalarını istedi.

FOTOĞRAFLI