BAYRAKLI Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (BAYSEM) yıl boyunca üniversite sınavlarına hazırlanan 134 öğrenciden 126'sı ülkenin önde gelen üniversitelerini kazandı. Başarılı öğrenciler kendilerine sağlanan ücretsiz eğitim desteği için Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a makamında teşekkür etti.

Üniversitelere yerleşebilmek için 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan TYT-AYT ve YDT sınavlarının ardından, öğrenciler tercih başvurularını da 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdi. Üniversite tercih başvuru sonuçlarının 6 Ağustos'ta açıklanmasının ardından BAYSEM'de eğitim gören 134 öğrenciden 126'sı istedikleri üniversite ve bölümlere yerleşti. Öğrencilerden 76'sı dört yıllık fakülte ve yüksekokullara, 50'si de iki yıllık meslek yüksekokullarına yerleşmeyi başardı.

Öğrenciler kendilerini yıl boyunca eğiten öğretmenleriyle birlikte Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı makamında ziyaret etti. Öğrencileri tek tek tebrik eden Sandal, "Bu sürecin daha başındasınız. Ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar kendinizi geliştirir ve toplumun yararına kendinizi hazırlarsanız bizi bir o kadar mutlu etmiş olursunuz. Çünkü artık hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Sizler iyi yetişip çevrenizi düzenledikçe bence büyük bir sorunu daha halletmiş oluruz. Bunun için sadece okuldaki teknik bilgilerle sınırlı kalmayın. Elinize geçecek bütün yayınları okuyun. Sadece roman okumayın, sizi ilgilendiren her şey ile ilgili kanaatlerinizi oluşturmadan önce gerçekten bilgi sahibi olun. Aklınızla, vicdanınızla kendi kişiliğinizi kendiniz yaratın" dedi. Başkan Sandal, gençleri başarılarından dolayı tebrik etti.

BAYSEM'de eğitim gören öğrencilerden AYT-SAY puan türünden 531.92 puan alarak Türkiye 930'cusu olmayı başaran Eda Civlez, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Halil Demir, Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, Mizgin Telli Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, Toğrul Moharami Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, Hasret Telli Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ve Burak Emre Evrenos'ta ODTÜ Makine Mühendisliği'ni kazandı. AYT-EA puan türünde Görkem Sayar Türkiye 1187'incisi olmayı başararak ODTÜ Psikoloji bölümüne yerleşti. AYT-SÖZ puan türünde 3 bin 772'nci olan Mustafa Camcı ise Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü tam burslu olarak kazandı.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI