YALOVA’da YTSO yönetimi, Kadın Girişimciler Kurulu ve oda personelinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Engin,  Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Demiryürek ve Hakan Gençer, Meclis Üyesi Serhat Turan ile Genel Sekreter Taner Eriş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Kadın Girişimciler Kurulu ve YTSO kadın personeli ile kahvaltıda buluştu.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan yaptığı konuşmada, "Girişimcilik ruhunu mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmamız, kadın girişimcilerimizin ticari hayatta daha fazla yer almasını sağlamamız gerekiyor. Ülkemizdeki kadın girişimcilerin artması, girişimcilik kültürün geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması açısından büyük önem taşımaktadır. Kurulumuzun bu alanda önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Bizim insanımızın girişimci ruhu çok yüksek. Yeter ki hedeflerimizi her zaman büyük tutalım. El ele verdiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel yok. Yeter ki bir olalım ortak akılla hareket edelim. Bu vesile ile icra komitesine seçilen üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını da belirten YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikardır. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır. Yalova iş dünyası adına her platformda söylediğim gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş aleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI