MERSİN’in Tarsus ilçesinde Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı yöneticiliğine bağlı ekipler vatandaşların, aşırı tuz tüketimini azaltılmak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Tuzun fazla kullanılmasının çok ciddi rahatsızlıklara yol açacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak önermektedir”  ifadesini kullandı.

Başkan Bozdoğan, “Bugün Türkiye’de kişi başına düşen günlük tuz tüketiminin 18 gram olduğu biliniyor. Hiçbir genetik yatkınlığa dayanmayan ve sonradan kazanılan tuzlu yeme alışkanlığından kurtulmak, tuzun doğrudan ve dolaylı olarak neden olduğu hastalıklardan korunmak gerekiyor. Ekiplerimiz tarafından toplam 2 ay içerisinde 113 işletme gezilmiştir. İlçemiz genelinde lokanta, restoran, kebap ve lahmacun salonları başta olmak üzere aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla işletmeler de uygun alanlara, daha az tuz tüketimine yönelik uyarı etiketleri yapıştırılarak tuz tüketiminin azaltılması amaçlanmaktadır. Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız, İlçemiz genelinde tüm işletmelerde yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarıyla sürekli devam etmektedir’’ şeklinde konuştu.