ALTERNATİF ürün üretimi ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen İzmir'in Urla ilçesinin Belediye Başkanı Sibel Uyar, köylüye dağıttığı 2 bin kuşkonmaz fidanını onlarla birlikte dikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü ve Urla Belediyesi işbirliğiyle alternatif ürün üretimi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında üreticilere dağıtılan kuşkonmaz pençesinin dikimi Urla’nın Nohutalan Köyü’nde gerçekleşti. Araziye toplamda 2 bin fidan dikildi. Fidan dikimine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı, Nohutalan Mahalle Muhtarı Nuran Eroğlu ve çiftçiler katıldı. İlk fideyi köylü halkıyla birlikte diken Sibel Uyar, alternatif ürün olan kuşkonmaz üretimi için çiftçiye başarı diledi. Uyar, "Kuşkonmaz marka değeri çok yüksek bir ürün. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte çiftçimize kırsal alanda yeni alternatif ürünler oluşturuyoruz. Çiftçimiz yeter ki üretsin ben elimden geldiğinde destek olmaya devam edeceğim" dedi.

Üreticinin önemli bir gelir kaynağı olacağı düşünülen kuşkonmaz bitkisi, dikildikten sonra 10 -12 yıl boyunca hasat veriyor.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF