ANTALYA, () - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 'Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı' kapsamında, Döşemealtı belediye personeline 'Narko-Rehber Modülü' eğitimi verildi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen uyuşturucu bağımlılığından korunma, uyuşturucu maddenin zararları, madde kullanan kişinin ve maddenin nasıl tanınacağı konulu seminere, zabıta, güvenlik, park bahçeler ve temizlik işleri müdürlüğünde çalışan personel katıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Döşemealtı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen seminer, narko-rehber uzman polisi Coşkun Taşkoparan tarafından verildi. İki gün boyunca tüm belediye çalışanlarına anlatılan uyuşturucu madde ve bağımlılığından korunma yöntemleri çeşitli görsellerle de desteklendi.

Madde bağımlılığının önlenebilir olduğunu söyleyen uzman polis Taşkoparan, "'Bir kereden bir şey olmaz' denilerek başlanılan uyuşturucu madde bağımlılığı çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Sizler de sürekli sokakta ve halkla iç içesiniz. Uyuşturucu maddeyi ve madde kullanan kişileri tanıyabilir, suçun önlenmesinde bizlere yardımcı olabilirsiniz" dedi.

Seminerin ardından soruları yanıtlayan Coşkun Taşkoparan “Verilen eğitim sayesinde alınan bilgilerle kendi çocuklarımızın da olası maddeyle tanışmasını önlemiş olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI