ADANA Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Ceyhan Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Melek Oktar’ın katkılarıyla oluşturulan ve unutulmaya yüz tutmuş doğal yün materyalinden yapılmış çeşitli eserlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Ulu Cami Medresesi’nde gerçekleşen programda serginin açılış kurdelesini kesen Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, daha önce hiçbir resim deneyimi olmayan ev hanımlarının el emeği göz nuru dökerek hat, klasik çini desenleri, manzara, üç boyutlu çiçekler ve kadın temasında yaptıkları tabloları tek tek inceledi.

Serginin oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Ceyhan Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Melek Oktar’a teşekkür eden Beyhan Demirtaş, kadınların kişisel becerilerini kültürel aktivitelere dönüştüren çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını dile getirdi. Adana Down Sendromu Derneği öğrencilerinin hayal güçlerine dayanarak hazırlanan eserlerin de yer aldığı sergide Beyhan Demirtaş, down sendromlu çocuklarla özel olarak ilgilendi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI