ADANA Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Yüreğir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret etti.
Eğitimler hakkında yetkililerden bilgiler alan Beyhan Demirtaş, okulda eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle de sohbet etti. Ziyareti sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Beyhan Demirtaş, özel gereksinimi olan bireylerin, mümkün olan en erken dönemde, gereksinimlerine uygun eğitim ortamlarında, uygun yöntemler ve araç-gereçler kullanılarak desteklenmesinin bireylerin gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin kapasitelerini en üst seviyede kullanabilmeleri açısından bu eğitime destek verilmesi gerektiğinin de altını çizen Beyhan Demirtaş, okulda görev yapan öğretmenlere başarılar diledi.
Otizmle Barış Derneği'nin düzenlediği etkinliğe de katılan Beyhan Demirtaş, otizmli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Yedipınar Engelliler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte otizmli bireyler ve aileleriyle sohbet eden Beyhan Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yaşanan üzücü olayları kınadıklarını dile getirdi. Ülke genelinde bu ve benzeri talihsiz olayların yaşanmaması için farkındalık etkinliklerinin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Beyhan Demirtaş, “Tüm çocuklar gibi otizmli çocuklarımızın da eğlenme, oyun oynama, ortak sosyal alanları kullanma ve eğitim hakları vardır. Bizlere düşen görev gerek eğitimde gerekse sosyal hayatta, fırsat eşitliği çerçevesinde, otizmli bireylerimizi anlamak ve onların bu haklara ulaşmasını sağlamak” dedi.
Sadece otizmli değil, özel eğitime ihtiyaç duyan tüm bireyler için duyarlı olunması gerektiğini dile getiren Beyhan Demirtaş, tüm özel çocukların sevgi, sabır ve anlayışla yoğrulan ve sonrasında iyi planlanmış bir eğitimle desteklenen bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu ancak bu sayede yaşıtları gibi bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirerek toplumdaki yerlerini alabileceklerini belirtti.
Beyhan Demirtaş, etkinliğin devamında ailelerin ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik, hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.