Feyzi SARIKAYA/GEMLİK(Bursa),()-BURSA'da bir yıl önce beyin ölümü sonrası bağışlanan organlarıyla 3 hastaya umut olan Mahmut Efeoğlu'nu doktorları ve hastane yöneticileri ziyaret etti.

1 yıl önce beyin ölümü gerçekleşen ve yakınları tarafından organları bağışlanan 56 yaşındaki Mahmut Efeoğlu'nun ölümünün birinci yıl dönümünde Gemlik İlçesi'nde bulunan ailesini ziyaret etti.  Hastane Mesul Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Mete, Hastane Müdürü Bülent Aksu, Kalite Direktörü Vijdan Gündoğdu Güveloğlu ve Başhemşire Selma Macit'ten oluşan heyetin  Mahmut Efeoğlu'nun eşi ve çocuklarıyla bir araya geldiği buluşmada duygusal anlarda yaşandı.

Hastane Mesul Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Mete, "Geçen yıl hastanemizde beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Mahmut Efeoğlu'nun aile bireyleri tarafından bağışlanan organları 3 kişiye umut olmuştu.  Efeoğlu ailesi almış oldukları karar neticesinde vatandaşlık görevlerini dini ve vicdanı duygularla birleştirerek ülkemizin çok hassas ve muhtaç olduğu bir konuda çok güzel bir örnek oluşturdular. Kendilerine bu konuda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Aile yakınları da kendilerini unutmayarak tam bir yıl sonra ölüm yıldönümünde böylesine çat kapı ile ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek"Biz canımızdan can verdik, takdir böyle imiş, ama tek tesellimiz Mahmut Efeoğlu'nun 3 hastaya can katması. Şimdi onların hayattaki yaşam sevinci bizim de sevincimiz durumunda. Allah onlara sağlık  versin" diye konuştu.

59 yaşındaki Mahmut Efeoğlu'nun bağışlanan 2 böbreği ve karaciğeri üç hastaya umut olmuş ve Mahmut Efeoğlu'nun ismi Hastane'de bulunan Organ Nakil Ameliyathanesine verilmişti.

FOTOĞRAFLI