ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 80'inci yıldönümünde törenlerle anıldı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık Saygı Duruşu'nda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi ve ilk tören sona erdi. Ardından tören, Biga İçdaş Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programına ile devam etti. Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Önder Atatürk'ün hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. İlkokul, Ortaokul ve Liseli öğrencileri tarafından şiirler, komposizyonlar okundu. Konuşmaların ardından program, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu oratoryo ve 10 Kasım'la ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol tarafından takdim edilmesiyle son buldu.

Kaymakam Can  ve Başkanı Işık, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Safiye TARI GÜNER/BİGA(Çanakkale), ()
FOTOĞRAFLI