ADANA'da SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, sigortalı çalışıyor olmanın sosyal yardım almanıza engel olmadığını, hane içerisinde kişi başına düşen gelirini  aylık net asgari ücretin 1/3'ünden az ise  sigortalı çalışmaya devam ederek de sosyal yardımdan yararlanılabileceğini açıkladı.
İl Müdürü Bilal Canbolat, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Canbolat, hem sigortalı çalışıp hem de sosyal yardımlardan yararlanılabileceğini belirterek, şunları söyledi:
"Gıda Yardımı, Aşevi Yardımı, Yakacak Yardımı, Eğitim ve Giyim Yardımları, Özel Amaçlı ve Diğer Aile Yardımları, Kronik Hastalara Elektrik Tüketimi Yardımı, Çoklu Doğum yardımlarından faydalanabilirsiniz. Hane içerisinde kişi başına düşen geliriniz aylık net asgari ücretin 2/3'ünden (2019 Ocak-Aralık dönemi için 1.219,34 TL) az ise, sigortalı çalışmaya devam ederek de kronik hastalara yönelik yardımlardan (Tüberküloz ve SSPE) faydalanabilirsiniz. Ailenizden dolayı bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık hizmetlerinden yararlanmıyorsanız ve İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına katıldıysanız, İŞKUR'un ödediği primle sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Sosyal yardım alıyorsanız istihdamı teşvik yardımlarından da yararlanabilirsiniz.
Çalışmanız halinde sigorta primlerinizin işveren hissesinin tamamı bir yıl süre ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanır. İş görüşmesine gidebilmeniz için aynı yıl içinde 3 kere olmak üzere 40 - 100-TL arasında işe yönlendirme
yardımı verilir.  İşe başlamanız durumunda, aynı yıl içinde 1 defaya mahsus olmak üzere aylık brüt asgari ücretin 1/3'ü
kadar tutar (2019 Ocak-Aralık dönemi için 852-TL) işe başlama yardımı verilir.  Şartlı eğitim ve sağlık yardımlarından faydalanıyorsanız işe yerleşmeniz halinde 12 ay boyunca şartlı eğitim sağlık yardımı kesilmez."
Canbolat, işçiler açısından sigortasız çalışmanın dezavantajları ile sigortalı olarak çalışmanın faydalarını da anlatarak, "Sosyal güvenlik sistemi tüm bu risklere karşı sigortalı çalışan kişileri güvence altına alır. Sosyal güvenlik bir dayanışmadır ve bu sayede iş kazası geçirenlere meslek hastalığına yakalananlara gelir bağlanır, hastalanan kişilere geçici ödenek verilir, yaşlananlara emekli aylığı bağlanır, sigortalının geride kalan aile bireylerine ölüm aylığı bağlanır. Sosyal yardım bugünü, sigortalı çalışmak bugünü ve geleceği korur" diye konuştu.