BİLECİK’te bir araya gelen kadınlar, ‘köklerinden gökyüzüne kadar kadının rengi’ yazılı afişlerle yürüyüş yaparak, ağaç gövdelerine duygu ve düşüncelerini içeren kağıtlar yapıştırdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, Bilecik Belediyesi Sultanevi Yöresel Lezzetler Evi önünde bir araya geldi. Ardından şehir merkezine yürüyerek, Şadırvan ve İl Kütüphanesi önünde bulunan ağaçlara, duygu ve düşüncelerini içeren kağıtlar yapıştırdı. Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can ile birlikte katıldığı etkinlikte her kadının bir rengi olduğunu belirterek, “Her kadın bir rengi temsil eder. Kadın bazen siyahtır, hüznü temsil eder, bazen laciverttir. Kadın bazen mordur, bazen pembedir. Kadın annedir, kadın hayatın her yerinde vardır. Biz de bunu paylaşmak ve herkesin düşüncesini almak için ağacımıza Köklerinden Gökyüzüne Kadar Kadının Rengi şeklinde bir farkındalık projesi başlattık. Bütün hanımefendiler buraya gelip duygu ve düşüncelerini aktarabilirler” dedi.

Nesrin Can ve beraberindeki kadınlar daha sonra Şehir merkezindeki Şadırvan ve İl Kütüphanesi önünde bulunan ağaçlara duygu ve düşüncelerini içeren kağıt yazdı.