Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - RESSAM Rahime Halide Soysal'ın (70), 'Bir Varmış Bir Yokmuş' adlı resim sergisi açıldı.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde serginin açılış kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl kesti. Resim, minyatür ve tezhip sanatçısı Rahime Halide Soysal'ın 'Bir Varmış Bir Yokmuş' adını verdiği 16'ncı kişisel sergisine akademisyen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile güzel sanatlar lisesi öğrencileri, sanatçılar ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Yediarıklar Sanat Grubu Başkanı Nuri Sezen, Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Ertuğrul Adıgüzel de Soysal'ı çalışmalarından dolayı kutladı.

DUYGULU ANLAR YAŞADI

Eserleri hakkında katılımcılara bilgi veren Rahime Halide Soysal, bir ülkenin kalkınmasının, insanlarının hayata tutunmasının tek yolunun 'sanat' olduğuna vurgu yaptı. Çocukluğundan beri resim sanatıyla iç içe yaşadığını belirten Soysal, "Resim yanında geleneksel el sanatları da çalıştım. Eşimin de desteğini alarak 1997 yılında Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden, 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nden mezun oldum. Hem kendi atölyem de hem de Akdeniz Üniversitesi'ndeki hobi atölyelerinde farklı fakültelerden öğrencilere resim ve obje boyama eğitimleri verdim. Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nda da (ASMEK) usta öğretici olarak çalıştım. Hedefim üçüncü üniversite olarak güzel sanatlar fakültesinde de okumaktı. Sınavlara girdim, yüksek puanla Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nü kazandım. 2017 yılında fakülteyi ikincilik derecesiyle bitirdim. Hayalim olan kendime ait sanat merkezini açtım. Atölyemde güzel sanatlar lisesi ve fakültesine öğrenci yetiştiriyorum, yetişkinlere de resim, tezhip ve minyatür sanatları dallarında eğitim veriyorum" dedi.

Rahime Halide Soysal'ın 25 eserinin yer aldığı 16'ncı kişisel sergisi 30 Nisan Salı gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI