SAĞLIK Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, "Parası olmayanların hastanelerde rehin alındığı dönemleri geride bıraktık. Hizmet kalitesini artırmak ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla Şehir Hastanelerini ülkenin dört bir tarafına yaygınlaştırdık. AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye sağlıkta çağ atldı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayesinde Güneydoğu Kariyer Günleri Fuarında 'İstihdam modelleri ve kariyer konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Ergani, Çermik, Eğil ve Dicle ilçelerini ziyaret ederek, sağlık çalışanları, kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlarla buluştu. Ziyaretlerde konuşan Biten, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin sağlıkta çağ atladığını söyledi.
'SANSASYONEL HABERLERİN YERİNİ PROJELER ALDI'
Diyarbakır merkez ve ilçelerde hükümetin sağlık alanında yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri anlatan Biten, sağlık sisteminde gelinen nokta, hasta hakları ve önümüzdeki dönemle ilgili hedefler hakkında bilgiler verdi. Biten, "Hepinizin hatırlayacağı gibi, AK Parti hükümetinden önce basında sağlıkla ilgili daha çok sansasyonel haberlere rastlanılırdı. Bugüne baktığımızda yazılı ve görsel medyada daha çok yatırımlar, projeler, başarılar ve bilimsel haberlerin yapıldığını görüyoruz. Bu son derece sevindirici. AK Parti hükümeti döneminden bu yana sağlık alanında daha kaliteli, daha adil ve kolay ulaşılabilir hizmet sunma yolunda hayal edilemeyen başarılar elde edildi" diye konuştu. 

'HASTANEDE REHİN KALMA TARİHE KARIŞTI'
Sağlık hizmetlerinin temel insan hakkı olarak kabul edildiğini belirten Biten, sağlıktaki değişim ve dönüşümü şöyle anlattı: 
"Parası olmayanların hastanelerde rehin alındığı dönemleri geride bıraktık. Hizmet kalitesini artırmak ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla şehir hastanelerini ülkenin dört bir tarafına yaygınlaştırdık. Üniversite ve özel hastane kapılarını bütün vatandaşlarımıza açtık. Vatandaşlarımızın sağlık sigortalarıyla tüm sağlık kuru hizmet almasını sağladık. Sağlık çalışanlarımızın çalışma ve iş yeri güvenliği şartlarını iyileştirdik, gelirlerini artırdık. İlaçtaki KDV oranını düşürdük ve ilaç fiyatlarında önemli oranda indirim sağladık. İlacı, geçtiği her aşamada izleyen İlaç Takip Sistemi'ni  kurduk. Eczane bulunmayan kırsal bölgelerde yaşayan halkın ilaca ulaşımını kolaylaştırmak için mobil eczane uygulaması başlattık. Halkın tümünün sağlık hizmetlerinden aynı standartta faydalandı, yoksulların primleri devlet tarafından karşılandı, 18 yaşın altındaki çocukların tamamının sağlık güvencesi altına aldık. Genel Sağlık Sigortası sistemini hayata geçirdik. Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasını başlattık. Tüm vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerinin ücretsiz alınmasının sağlandık. Yalnızca şehirlerde değil, köylerde de 112 Acil Sağlık hizmeti sunmaya başladık. Bu kapsamda istasyon sayısını artırıp, ambulanslarımızı en son teknolojilerle donatırken, sisteme hava ve deniz taşıma araçlarını ekledik." 

Yaptığı ziyaretlerin ardından Diyarbakır programıyla ilgili değerlendirmede bulunan Biten, "Diyarbakır merkez ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştuk. Onlara, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, Bakan yardımcılarımız ve bakanlık bürokratı arkadaşların selamlarını getirdim. Sağlıkla ilgili çalışmaları anlattım ve vatandaşların sorunlarını dinledim. Vatandaşlarımızın yüzde 80'inin hükümetimizden ve çalışmalarından memnun olduğunu görmek son derece sevindirici" dedi.  

 FOTOĞRAFLI