Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,()-BİTLİS Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kent merkezı ve ilçelerde uygulama bütünlüğünün oluşması amacıyla  "Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. 

Valilikteki toplantıya Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, hakim, savcı ve ilgili kurum amirleri katıldı. Bitlis Valisi Çağatay, kolluk kuvvetleri arasında koordinasyon sağlanması için yapılan toplantının faydalı olacağını söyledi.
Vali Çağatay,"İlk kez böyle bir toplantıya katıldım. İnşallah bundan sonraki toplantılara da katılacağım. Aslında kurumlar koordinasyon içerisinde çalışmalıdır. Bazıları birbirleri ile çok yakın çalışırken, bazıları da uzak kalıyor. Kurumlar ne kadar koordinasyon içinde çalışırsa sunduğu hizmetler de o kadar güzel olur. Yaklaşık 4-5 aydır Bitlis’teyim ciddi bir aksama görmedim. İnsanın olduğu her yerde her türlü problem oluyor. Çok farklı ihtiyaçlarla karşınıza geliyorlar.Sadece insanlar değil, bizlerin de çok farklı hissiyatları ve istekleri var. Önemli olan bu makineyi bir arada tutarak, sevgiyle ve uyum halinde çalıştırarak, insanlar iyi bir hizmet vermesini sağlamaktır. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ise, sağlık çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak konuşmasına başladı.
Başsavcı Dilsiz,“ Genellikle her yıl yapmayı planlıyoruz. Adalet devletin temeli olduğu gibi, adaletin temelinde de ilk soruşturma vardır. İlk soruşturmanın ilk ayağı da şu an bu salonda bulunan arkadaşlarımızın görev aldığı kısımdır. Eğer bir düğmenin ilkini düzgün ilikleyemediyseniz, diğerlerini nasıl iliklediğinizin bir önemi kalmaz. Şuan herhangi bir yorum, eleştiri kapsamında toplanmadık. Uygulamadaki farklılıklarımızı kendi içimizde değerlendirelim, tartışalım, unuttuklarımızı hatırlayalım ve bildiklerimizi pekiştirelim diye toplandık."dedi.
Toplantı, yapılan sunumla son buldu.
FOTOĞRAFLI