BOLU'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Bolu Valiliği'nin koordinesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) tarafından bir konferans düzenlendi. Konferansta akademisyenler, 15 Temmuz darbe girişiminin parametreleri, Türkiye’de darbelerin anatomisi ve 15 Temmuz ile 15 Temmuz ve dış politika gibi konularda katılımcılara bilgiler aktardı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen konferansa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ümit Koçak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ile Çağlayan Kaya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, daire müdürleri, şehitlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Sinan Özdemir tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın devamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Ahmet Ocak’ın moderatörlüğünde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhittin Ataman, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Alkan, Sakarya Üniversitesi’nden Bünyamin Bezci ve Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Balcı tarafından sunulan panele geçildi.
Panelde konuşmacılar 15 Temmuz darbe girişiminin parametreleri, Türkiye’de darbelerin anatomisi ve 15 Temmuz ile 15 Temmuz ve dış politika gibi konularda katılımcılara bilgiler aktardılar ve katılımcıların da merak ettikleri soruları yanıtladılar.
Konferansın ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ile BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, konuşmacılara birer teşekkür plaketi verdi.
Bolu Valisi Ahmet Ümit, programın sonunda konuşmacılara ve katılımcılara böyle anlamlı bir programa katıldıkları için teşekkür ederek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, kapsamında düzenlenecek olan programlara tüm vatandaşları davet etti.