İZMİR'in Bornova ilçesinde belediye başkanı  seçilen CHP'li Mustafa İduğ, görevini teslim aldı. Görevi teslim eden eski Belediye Başkanı Olgun Atila ile bir araya gelen İduğ, "Bu bir bayrak değişimidir, yarış değildir. Bu değişimi bundan sonra bizim arkamızdan gelecek olanlara devredeceğiz. Önemli olan bu 5 yıl içerisinde birlikte bütünlük içinde belediyeye hizmet etmektir" dedi.

Bornova'da, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 57.56 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Mustafa İduğ, belediye binasında gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevine başladı. İlçe seçim kurulundan mazbatasını aldıktan sonra partililer ile birlikte Bornova Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, burada yaptığı konuşmada seçimi kazananın örgüt olduğunu belirterek seçim sürecinde destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Bu göreve seçildiği için mutlu olduğunu ifade eden İduğ, ardından partililerle birlikte belediye binasına yürüdü. Burada Mustafa İduğ'a eşi Ufuk İduğ ile

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da eşlik etti.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, geride bırakılan 5 yıl süresince gece gündüz çalışan Olgun Atilla'ya teşekkür etti. CHP'nin demokrasiden adaletten ve eşitlikten yana olduğunu söyleyen Sındır, partinin bayrağını daha yukarılara taşıyacağına inandığı başkanlara şükranlarını sundu. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla ise sonuçların Bornova'ya hayırlı olmasını dileyerek "Yeni görevinizin size hayırlı olmasını diliyorum. Biz Türkiye'nin her yeri İzmir gibi Bornova gibi olsun demiştik. Bunun olduğunu gördük" dedi. Görevi Atilla'dan teslim alan CHP'li Mustafa İduğ, 10 yıl önce aynı odada geçmiş dönem Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile birlikte bir meclis üyesi olarak görevi devraldıklarını hatırlatarak, "Halef selef olarak göreve devam ediyoruz. Ben CHP içinde siyaset yapmaktan onur duyuyorum. Bu bir bayrak değişimidir, yarış değildir. Bu değişimi bundan sonra bizim arkamızdan gelecek olanlara devredeceğiz. Önemli olan bu 5 yıl içerisinde birlikte bütünlük içinde belediyeye hizmet etmektir. Ben bunu bir borç olarak biliyorum. Bunu ödemek için buradayım" diye konuştu.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI