ÇANAKKALE'nin turizm merkezi Bozcaada ilçesinde, Kaymakamlık, Belediye ve adalı işletmecilerin desteğiyle bu hafta sonu 1. Tenedos Tiyatro Festivali gerçekleşecek. Ödüllü tiyatro oyunlarının sahnelenceği ve birçok ünlü tiyatro oyuncusunun katılacağı festival söyleşiler, atölyeler, çocuk oyunları ve mini konserler ile dolu dolu geçecek.
Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi ve adalı işletmecilerin desteği ile düzenlenen 1. Tenedos Tiyatro Festivali, 26-27-28 Ekim günleri yapılacak. Festival, son dönemlerin en çok beğenilen tiyatro oyunlarını ağırlayacak. Festivalde 2019 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde 2 dalda ödül alan 'Kadercan' gibi en çok izlenen ve en çok beğenilen tiyatro oyunları sahnelenecek.
Şevket Süha Tezel, Ece Çeşmioğlu, Deniz Karaoğlu ve Cem Zeynel Kılıç gibi ünlü oyuncuların sahne alacağı festivalde gazeteci-yazar Prof. Dr. Haluk Şahin gibi isimler de söyleşi gerçekleştirecek.
Atölyeler, çocuk oyunları ve mini konserler ile dolu dolu geçecek festivalde, tüm oyunlar ve etkinlikler ücretsiz sahnelenecek.