BUCA Belediyesi, yaz aylarında tadilat ve tamirat işlerinin artması nedeniyle sokaklardaki moloz kirliliğine yönelik çalışma başlattı. Evlerde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozlar, makul ücretler karşılığı konteynerler aracılığıyla kaldırılacak.

Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümünü veya sokaklara bırakılmasını engellemek ve vatandaşların atıklarını bertaraf edebilmek için verdiği hizmete devam ediyor.

Bucalıların ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlayan uygulama ile kaçak moloz dökümleriyle oluşan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bucalılar hizmetten faydalanabilmek için belediyenin 439 10 10 numaralı telefonunu arayarak moloz müracaatında bulunabilecek veya Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne form ile başvuruda bulunabilecek. Yapılan başvuruları uygun tarih ve zamanda planlamaya alan ekipler, o bölgelere konteyner bırakarak moloz atıklarını alabilecek.

Verilecek hizmet kapsamında 2, 4, 5 ve 6 metreküplük konteynerler, talebe göre evlere bırakılacak. Yapılan düzenlemeler sonrasında 35 çuvala kadar olan atıklar için 60 TL, 70 çuvala kadar olan atıklar için 120 TL, 90 çuvala kadar olan atıklar için 160 TL, 110 çuvala kadar olan atıklar için ise 200 TL hizmet bedeli alınacak.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI