BURDUR'un Bucak ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan güneş enerji tesisi törenle açıldı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle Bucak OSB'de kurulan güneş enerji tesisinin açılışına Vali Hasan Şıldak, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bucak Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, BAKA İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Oğuzhan Ataman, Bucak OSB Müdürü Binnur Çığrı, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü başkanları, bazı resmi kurumların müdürleri ve davetliler katıldı.
Bucak OSB Müdürü Binnur Çığrı, 2019 mayıs ayında başlayan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak tesisin tamamlandığını söyledi. Çığrı; "Güneş paneli projemizin toplam maliyeti 1 milyon 898 TL olup, bunun 1 milyon TL mali desteği BAKA tarafından karşılandı. 0.38 megavatlık tesis 380 watt gücünde olup, 1408 adet solar panel, 7 tane invertör ile yıllık 584 bin kW/saatlik enerji üretecek" dedi.
Kaymakam Yalçın Sezgin, enerjinin Türkiye'de çok önemli olduğunu, yapılacak olan her işin en önemli maliyet girdisinin enerji olduğunu belirterek, Türkiye'de yenilenebilir kaynaklardan enerji üretebilecek tesislerin artması gerektiğini vurguladı.
Vali Hasan Şıldak da, "Bucak OSB son derece iyi gelişen, sağlam adımlar atan, gelişmesini aslında kabuğuna sığmayan yapıyla devam ettiren görünüm arz ediyor. Ben de son bir yıl içerisinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu başkanlığını üstlendiğim OSB'de yeni bir sürecin başlangıcını atarak, öncelikle yönetim kurulunu tamamıyla sanayicilerimize devrettik. Bunun ötesinde ikinci adım olarak müteşebbis heyeti yine sanayicilerimize teslim edilerek kamu adına öncülük görevimizi de tamamlamış olacağız. Bucak sanayisi emin ellerde ilerlemeye devam edecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI