BURDUR'un Bucak ilçesinde DSİ ve belediye tarafından Alkaya köyü sınırlarında yürütülen içme suyu çalışmalarında yeni kaynağa ulaşıldı.

Bucak'a bağlı Alkaya köyü sınırları içerisindeki bölgede DSİ Bölge Müdürlüğü ve Bucak Belediyesi'nce yapılan sondaj çalışmalarında içme suyuna ulaşıldı. Saniyede 20 litre suyun çıktığı kuyu Bucak'ın içme suyunun ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini tek başına karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "İlçemiz için en hayati konulardan biri içme suyu. İnsan hayatının en temel ihtiyaçlarından biri olan temiz içme suyu için biz de hemşehrilerimize süratle çalışmaya başlayacağımızın sözünü vermiştik. Bugün DSİ ile beraber yürüttüğümüz bu yoğun çalışmaların meyvesini almanın mutluluğunu taşıyoruz. Buradaki sondaj çalışmalarında ilçemizin içme suyu ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini tek başına karşılayabilecek bir kaynağa ulaşmış bulunuyoruz. Bucak için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Emrullah Ünal, ilçenin içme suyunu karşılayan başta Tilki İni Su Deposu olmak üzere bazı su depolarında da incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI