Mesut MADAN/BURDUR,() - BURDUR'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Çelik, 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Dairesi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın eşi Gülsüm Altay, çocukları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua yapıldı. 15 Temmuz'da şehit olanların isimlerinin tek tek okunduğu programda Akif Altay'ın oğlu Niyazi Altay ile kızı Aslı Keçe de babalarını anlatan konuşma yaptı.

Programda konuşan Vali Hasan Şıldak, Burdur'un gelenek, görenek ve milli değerlerine sonuna kadar bağlı bir il olduğunu söyledi. Şıldak, "15 Temmuz 2016'ya gittiğimizde o gün saat 21.30 gibi ekranlardaki bir takım askeri kalkışma görüntüleri, darbe girişimi görüntüleri hepimizin gözünün önünden film şeridi gibi akıyor. 15 Temmuz o hain grubun, aslında üniforma giymiş bir örgütün içinde bulunan ruhunu, iradesini teslim etmiş insanların milletimizin direnişi karşısında bir kaç saat içerisinde çil yavrusu gibi dağılıp gittikleri gün" dedi.

Vali Şıldak, "Damarlarında Çanakkale Savaşı'nın, Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu taşıyan bu asil millet Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile en azimli ve iradeli şekilde direnişini gösterdi ve FETÖ denilen terör örgütüne haddini bildirdi. Türk milleti tarihin hiç bir döneminde esareti ve istiklâlini kaybetmeyi asla kabul etmemiştir. Her zaman denenmiştir ama bu denemeler her zaman sonuçsuz kalmıştır, başarıya ulaşmamıştır" diye konuştu.

Vali Şıldak, konuşmasının ardından şehit polis memuru Akif Altay'ın eşi ve çocuklarına Türk bayrağı hediye etti. Program 00.13'te sela okunmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI