BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Atatürk Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında, anaokulu öğrencilerine palyaçolu ve masallı hijyen eğitimi veriyor.

Atatürk Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, anaokulu öğrencilerine kişisel temizliği aşılamak amacıyla, Okul Müdürleri Mehmet Bicik ve branş dersi öğretmenleri Kadriye Atak öncülüğünde proje hazırladı. 12 lise öğrencisi, palyaço kıyafetleri giyip, yanlarına müzik aletleri alarak, Yıldız Özsaraç Anaokulunda program düzenledi. Programda öğrencilere oyunlarla el yıkama ve diş fırçalama konuları anlatıldı. Liseli gençler, küçük öğrencilere masalar anlatıp birlikte oyunlar oynarken, öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı. Küçük öğrencileri eğlendirirken öğreten gençler takdir topladı.

Etkinlikte görev alan öğrenciler proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Öğrencilerden Beyza Tay, “Biz bugün BENGİ projesi kapsamında Yıldız Özsaraç Anaokulu’nda hijyen eğitimi verdik. Çocuklara masallar anlatırken, el yıkama ve diş fırçalamayı anlattık” dedi.

Yıldız Özsaraç Anaokulu Müdürü Selma Ergül, liseli öğrencilere teşekkür etti.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI