BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, öğrencileri teknoloji bağımlılığından kurtarmak için öğretmenlere ‘zeka oyunları eğitici eğitmen kursu’ ile ‘anne ve çocuk zeka oyunları kursu’ açıldı. Kurslar sayesinde çocuklarda teknolojik bağımlılıktan çok birlikte sosyalleşmenin arttırılması hedefleniyor.

Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan zeka oyunları eğitici eğitmen kursununa katılan 28 öğretmen, eğitimlerini tamamladı. Öğretmenler şimdi ise okullarında, öğrenci ve velilerine eğitimler vermeye başladı. Burhaniye Cumhuriyet İlkokulunda Rehber Öğretmen Leyla Durmuş Temizsoy, hedef 5 ve mangala gibi zeka oyunlarını sadece öğrencilere değil, velilere de öğretip, birlikte vakit geçirmeleri için eğitimlere başladıklarını söyledi.

Okulu ziyaret eden Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Okul Müdürü Hamdi Bakırlı ve Rehber Öğretmen Leyla Durmuş Temizsoy’dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Teknoloji bağımlılığını önlemek istediklerini söyleyen Zihni, “Akıl oyunlarının ilçemizde yaygınlaştırılması amacıyla ilçemizdeki öğretmenlerimize yönelik olarak kurslar açtık. Halk Eğitim Müdürlüğümüzde akıl oyunları eğitici eğitmen kursu düzenledik. Bu kurslarda eğitim alan öğretmenlerimiz bu faaliyetlerini okullarında yaygınlaştırmaya başladılar. Öğrenciler, boş zamanlarını anneleriyle birlikte geçirirken, teknoloji bağımlılığından da kurtuluyorlar. Hepsini kutluyorum. Velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen projeden memnun olduğunu söyleyen öğrenciler de, aileleri ile birlikte vakit geçirmekten memnun olduklarını söylediler.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI