BALIKESİR’in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Bahadınlı Mahallesi'nde, Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursu sona erdi. Kurslara katılan 18 kursiyere başarı belgelerini veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bülent Dükancı, eğitimler sayesinde kursiyerlerin altın bilezik sahibi olduklarını söyledi.

Burhaniye ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki kırsal Bahadınlı Mahallesi'nde, geçtiğimiz Kasım ayında açılan el sanatları kursu sona erdi. Hazırlanan yüzlerce ürün sağlık evi salonunda görücüye çıktı. 18 kursiyerin belgelerini Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bülent Dükancı, Bahadınlı Ortaokulu Müdürü Hüseyin Civelek ve Bahadınlı Mahalle Muhtarı Sezgin Gökdemir verdi. Bu yıl kurslardan 7614 kişinin yararlandığını söyleyen Bülent Dükancı, “Kurslarımıza katılanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşmaktadır. Buradaki kursumuza devam eden kadınlarımız da çok güzel eserler ortaya koydu. Hepsi belge alarak birer altın bilezik sahibi oldu. Hepsini kutluyorum” dedi.

Kurs öğretmeni Makbule Yavşan ise “Kasım ayından bu yana çalışıyoruz. Ahşap boyama işleri, tel kırma, hesap işi ve kanaviçe işi ile çok güzel eserler yaptık. Burada sergilenen ürünlerin bir bölümü satılacak. Anneleriyle birlikte kurslara gelen çocuklarımız da güzel işler yaptılar. Hepsini kutluyorum” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI