BALIKESİR'İN Burhaniye ilçesinde, İmko Tatil Sitesi'nde yaptırılan Cemevi düzenlenen törenle açıldı. 3 yıl önce yapımına başlanan İmko Cemevi'nin açılış törenindeki konuşmalarda, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması istenirken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Burhaniye İmko Tatil Sitesi'nde 3 yılda tamamlanan cemevi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan İmko Cemevi Başkanı Hüseyin Deveci, destek olan belediye başkanları ile hayırseverlere teşekkür etti. Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner'de, cemevinin yapımına herkesin yardımcı olduğunu belirtirken, İmko'da cami ile cemevinin yan yana olduğunu ve bunun güzel bir örnek olduğunu söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, cemevlerinin ibadethane olup olmadığına alevilerin karar vermesi gerektiğini söyledi. Edremit Belediye Başkanı CHP'li Selman Hasan Arslan ve 26'ncı dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de, cemevlerinin ibadethane sayılmasını istedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından cemevinin yapımında emeği geçenlere plaketleri verildi. Cemevinin kurdelesinin kesilmesinin ardından konuklara pilav ve ayran ikramı yapıldı. Cemevi açılışına, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, 26'ncı dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Burhaniye Belediye Başkanı CHP'li Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Selman Hasan Arslan, Gömeç Belediye Başkanı CHP'li Mehmet İrem Himam, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Burhaniye CHP İlçe Başkanı Ergün İnce, İyi Parti Burhaniye İlçe Başkanı Erdoğan Kahya ve çok sayıda kişi katıldı.

FOTOĞRAFLI