Tahsin AYDIN/BURSA,() - BURSA'da ‘Ulusal Kanser Haftası’ etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder’ sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi’nden, Zafer Meydanı’na yoğun katılımla gerçekleşirken yürüyüşe sağlık personelleri, sivil toplum kuruluşundan temsilciler ve sağlık meslek lisesi öğrencileri katıldı. Yürüyüşün ardından Zafer Meydanı’nda Bursa Büyükşehir Belediye Bandosunun verdiği mini konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

Programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ‘Ulusal Kanser Haftası’ boyunca kansere karşı farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Haftaya Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz Kanser Paneli ile başladıklarını dile getiren Dr. Akan, “Ardından motorize polis ekiplerimizin desteğiyle kanserde erken teşhis farkındalığı için şehir turu gerçekleştirdik. Daha sonra Orhangazi Parkı’nda kurduğumuz ‘Erken Teşhis Sokağı’ ile vatandaşlarımızı geç olmadan taramalarını yaptırmaya davet ettik. En son burada kapanış yürüyüşümüz ile kansere karşı vatandaşlarımızın dikkatini çekmeyi hedefledik. Tüm bu etkinliklerdeki nihai amacımız; vatandaşlarımızı kanser taramalarının önemi hakkında bilinçlendirmek, erken teşhis için KETEM birimlerimize yönlendirmek ve toplumda sağlık okuryazarlığını arttırmak” dedi.

"ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"

Bursa’nın kanser tedavisinde olduğu kadar erken teşhiste de önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Erken teşhisle birçok kanserin önüne geçebiliriz. Erken teşhis için de kanser taramaları oldukça önem arz ediyor. Şehrimizde şuan 7 KETEM birimimizde vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması hizmeti verilmektedir. Bunun yanı sıra mobil mamografi aracımız da KETEM birimi olmayan bölgelere giderek taramalar gerçekleştirmekte ve ilimizdeki kanser taramalarına büyük katkı sağlamaktadır. İlimizde geçtiğimiz yıl 100 bin kanser taraması gerçekleştirdik. Biz Bursa’yı kanser tarama, teşhis ve tedavisinde marka il haline getirmek istiyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızı erken teşhis için KETEM birimlerimizde taramalarını gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Unutmamalıyız ki kanser değil geç kalmaktan korkmalıyız” şeklinde konuştu.

Akan’ın konuşmasından sonra programa katılanlar, erken teşhise dikkat çekme temennisiyle ‘Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder’ diyerek ellerindeki balonları havaya bıraktılar.

FOTOĞRAFLI