Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde Pınarbaşı Parkı’nda “Yörük Türkmen Buluşması” yapıldı.
Şenlikler kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Yörük Türkmen Buluşması’na Türkiye’nin 27 ilindeki Yörük Türkmen derneklerinden toplan 150 temsilci katıldı. Pınarbaşı Parkı’nda yüzlerce Yörük Türkmen’in buluşmasına sahne olan şenlik büyük bir coşku içinde geçti. Kurulan çadırlarda yörelerine ait türküleri söyleyen ve yöresel oyunlarını oynayan Yörük Türkmenler, renkli görüntüler ortaya koydu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, faaliyet alanında büyük bir coşku ile karşılandı. Kurulan çadırları tek tek gezen Başkan Dündar, Yörük Türkmenler ile sohbet etti. Başkan Dündar, halk dansları ekipleri ile birlikte oyunlar oynadı. Türkiye Yörük Türkmen Birliği Başkanı ve aynı zamanda Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Yörük Türkmenlerini unutmayarak Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri etkinliklerinde yer verdiği için Başkan Dündar’a teşekkürlerini sundu. Türkiye Yörük Türkmen Beylerbeyi Niyazi Çapa da, Başkan Dündar’a kurtuluş ve dirilişin simgesi olan kalpak hediye ederek, keyfiye bağladı.
Yörük Türkmen Buluşması çadır ziyaretini Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediklerini belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, 11 yıldır Osmanlının kurucusu Osman Gazi’yi anarak Bursa’nın fethini büyük bir coşku ile kutluyoruz. Her yıl artan katılımla ve zenginleşen etkinliklerle gerçekleştirdiğimiz şenlikler ile yaklaşık bir ay boyunca tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu sene tüm Türkiye’deki Yörük Türkmen Derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla coşkulu bir buluşma gerçekleştirdik. Pınarbaşı Parkı’nda kurulan çadırlarda Yörük Türkmen temsilcilerimiz bizimle birlikte oldular. Kendilerine düzenlemiş olduğumuz etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Saltanat Kapı’dan başlayan yürüyüş Şehreküstü’nde sona erdi. Bursa’nın fethi şenlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne çok sayıda öğrenci katıldı. Bursalılar mehter ve kılıç kalkan gösterileriyle mest oldu. Daha sonra kalabalığa pilav ve ayran ikram edildi.