KAYSERİ'nin Felahiye ilçesine bağlı 1700 nüfuslu Büyük Toraman mahallesi sakinleri, kendilerine daha yakın olduğu gerekçesiyle Özvatan ilçesine bağlanmak için 800 imza toplayıp, referandum yapılmasını istiyor.
Büyük Toraman Mahallesi sakinleri, yaklaşık 2 yıldır kendilerine yakın olduğu gerekçesiyle Felahiye ilçesinden ayrılıp Özvatan'a bağlanmak için mücadele ediyor. 1136 seçmenin bulunduğu mahallede, vatandaşlar referandum yapılması için 800 imza topladı. Mahalle muhtarı İbrahim Kümüş, 20 kişilik heyetle Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’i ziyaret ederek, ilçeye bağlanma konusunda görüşmede bulundu.
‘İNSANLARIMIZ SIKINTI YAŞIYOR’
Muhtar Kümüş, "Felahiye ilçemizin mahallemize uzaklığı 17 kilometre, Özvatan ilçemize ise 5 kilometre uzaklıktadır. Mahalle sakinlerimizde uzun süredir yaptığımız istişareler sonucu böyle bir karar alarak yaklaşık 800 imza topladık. Yıllar önce referandum yapılmış ve mahallemiz Felahiye İlçesine bağlanmış. O günkü şartlar onu getirmiş ama bugün çok farklı. Özvatan ilçemiz ile mesafemiz kısaldı, akrabalık bağlarımız kuvvetlendi. Mahalle halkı ile aldığımız karar Büyük Toraman halkının yararınadır. Felahiye ilçemizin mahallemize uzaklığı nedeniyle insanlarımız sıkıntı yaşıyorlar. Bütün işlerimizi Özvatan ilçemizde hallediyoruz. Bu sebeple referandum yapılarak Özvatan İlçesine bağlanmak istiyoruz" dedi.
'İLÇEMİZE BAĞLANMALARI BİZİ ŞEREFLENDİRİR'
Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ise, "Büyük Toraman'ın ilçemize bağlanmalarını bizi şereflendirir. Biz de bunu canı gönülden istiyoruz. İlçemize bağlanma talebini geri çeviremeyiz. Mahallede sandık konularak referandum yapılsın, halkın özgür iradesiyle verdiği karara herkes razı olsun" diye konuştu.
Bu arada, mahalle sakinlerinin Özvatan ilçesine bağlanma talebini AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye ilettikleri öğrenildi.