KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesi Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Çamlık Festivali, coşku içinde kutlandı.

Büyükkarıştıran Beldesi'nde daha önce panayır havasında kutlanan Çamlık etkinlikleri bu yıl ilk kez festivale dönüştürülerek kutlandı. Festivale, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu, federasyon üyeleri, Bulgaristan'dan ozanlar grubu, folklor ekipleri Romanya'dan folklor ekipleri ile Grup Nefes, Salih Adıbüyük ile sanatçılar konserler verdi. Festivalde, piknik, çuval yarışı, uçurtma tasarım yarışmaları düzenlendi, kurulan şişme oyun parklarında çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuklar, çuval yarışı ve ip çekme yarışmalarında doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Fevstivalde çocuklara toplu sünnet töreni düzenlendi.

Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, belediye olarak Çamlık Festivali'nin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bundan sonra da bu festivali geleneksel hale getirip daha yoğun katılımla, daha eğlenceli festivallere imza atmak istiyoruz" dedi.