MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen Spor Başarı Ödül Töreni kapsamında ödüle değer görülen sporcular ödüllerini aldı.

Ödül töreni kapsamında 2018’de ulusal ve uluslararası başarıları elde etmiş  93 sporcu ve 42 antrenöre toplam 384 bin 193 lira para ödülü verildi. Başkan Seçer, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ödül gecesine katılarak genç sporculara, ailelerine ve antrenörlere hitap etti. Sporu önemsediklerini vurgulayan Başkan Seçer, "Önemsememek mümkün değil. Spor birçok şeyi bir arada kazandırıyor. Sağlıklı bir nesle erişebilmemiz için sporu önemsememiz lazım, sevdirmemiz lazım. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu alana teşvik etmemiz lazım. Bunun içinde başta biz belediyeler olarak, devletin tüm kurumları, sporla ilgilenen kurumlar olarak gereken altyapı ve yatırımı yapmak zorundayız" diye konuştu.
Boccede dünya üçüncüsü olan Mehmet Can Yakın ve antrenörü Niyazi Kutlay, yıldızlar güreş dünya şampiyonu Hamza Alaca ve antrenörü Remzi Alaca, muaythai dünya üçüncüsü Serdar Yiğit Eroğlu ve antrenörü Nazım Kandemir, işitme engelliler güreş dünya şampiyonu Oğuz Dündar ve antrenörü İsmail Tor, ödüllerini Başkan Vahap Seçer’in elinden aldı. Atıcılıkta Avrupa derecesi yapan Yusuf Dikeç, Al Eren Erdur, okçulukta Avrupa gençler ikincisi olan Samet Ak ve antrenörü Alper Coşar, taekwondo yıldızlar Avrupa üçüncüsü Özge Özbey ve antrenörü Ercan Aldemir, wushu Avrupa birincisi Şükran Tebaa Büyükdemir ve antrenörü Mehmet Erden, kick boks Avrupa üçüncüsü Ünal Alkayış ve antrenörü Hülya Alkayış, wushu Avrupa birincileri İsmail Cem Büyükdemir ile Göknur Yaşin Dündar ve antrenörleri Ekrem Tiretken de ödüllerini Başkan Seçer’in elinden aldı. Başkan Vahap Seçer, Çukurova Basketbol’a verdiği emeklerden dolayı Mesut Özer’e, veteran sporcu Ahmet Özer’e, Mersin sporuna katkılarından dolayı Necat Güngör ve Fatih Ünver ile eski Mersin İdman Yurdu futbolcusu Ayhan Öz’e de plaket sundu. Çeşitli branşlarda Türkiye dereceleri yapan sporcular Fadime Suna Çelik, Yasin Çınar, Ökkeş Furkan Karakuzulu, MikdatSevler, Mehmet Kaş, Kadriye Aydın, İsmail Eren Adıgüzel, Nihat Can Dost, SudenazGürbüzkol, Şevval Ayaz, Ersu Şaşma, Zeliha Uzunbilek’eise ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram verdi.