Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), () - MERSİN'in Tarsus ilçesinde terkedildikten sonra vatandaşlar tarafından sahiplenilen Kadife isimli eşek, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Parkı'nda misafir edilmeye başlandı.
Eskiömerli Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile bakmaya çalıştığı Kadife'yi özel nakil aracı ile hayvanat bahçesine getirdi. Sağlık kontrolü kapsamında alındığı ultrasonda karın bölgesinde kas fıtığı tespit edilen Kadife'nin sağ gözünde tamamen, sol gözünde ise yüzde 50 görme kaybı oluştuğu belirlendi.
Tedavisine başlanan Kadife'yi, Nergiz ve Menekşe isimli diğer eşeklerle bir araya getireceklerini ifade eden Park Müdürü Mesut Özdemir, "Kadifeyi buraya getirdiğimizde çok vahim durumdaydı. Beslenememiş ve susuz kalmıştı. Bunun yanında başka sağlık problemleri de bulunuyordu. Bizim tek dileğimiz bu hayvanları kullanıp işe yaramaz hale geldiği düşünüldüğünde çaresizce sokağa bırakmak yerine, Mersin Büyükşehir Belediyemizin çağrı merkezi aracılığıyla bize ulaşmaları. Bu can dostlarımızın da bizler gibi can taşıdıklarını unutmayıp, yurttaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini yürekten diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI