ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi, göreve yeni seçilen meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında ilk kez toplandı. Açılışta meclis üyeleri dua okudu.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumu, göreve yeni başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, ilçe belediye başkanları, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’li 47 meclis üyesi katıldı. Henüz meclis katipleri seçilmediği için meclisin en genç üyeleri Leyla Karakaş (31) ve Furkan Bozkurt (29) katiplik yaptı. Toplantıda, CHP grubu adına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, MHP grubu adına Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, AK Parti grubu adına Ozan Gülaçtı, İYİ Parti grubu adına söz alan Recai Mercimek, kente hizmet için uyumlu çalışılan bir meclis ortamı dileğinde bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise önceki dönemde CHP grubu olarak çok az konuda muhalefet yaptıklarını belirterek, “Çünkü hepimizin amacı Adana'mıza hizmet etmekti. Adana'mıza güzel işler yapmaktı. Adana'mız dünya incisi bir kenttir. Adana başkadır, Adanalı başkadır. Ama ne yazık ki hak ettiği bir düzeyde değildir. İnşallah meclis üyelerinin de desteğiyle Adana için hep birlikte yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışarak biraz daha iyi bir noktaya taşırız. Bu bizim için büyük bir mutluluk olur” dedi.
Gündem maddelerinde yer alan meclis katipleri, Meclis Başkan Vekili, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçimi perşembe gününe ertelenerek toplantıya ara verildi.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeydan Karalar, belediyenin her ay 50-60 milyon TL açık verdiğini belirterek, belediye bütçesini verimli şekilde kullanarak belediyeyi borç yükünden kurtaracaklarını söyledi. 
Belediyedeki bankamatikçi ve işçi kıyımı iddialarına konuşan Karalar şunları söyledi:
“Şu an için net bir rakam telaffuz edemem. Ama ‘bankamatikçi var mı?’ diye sorarsanız; size olmadığını söyleyemem. Belediyelerde bankamatik memurlarının olabileceği, özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de bu sayının fazla olduğunu biliyoruz. Ancak herhangi bir rakam vermemiz söz konusu değil. Biz de kendimize göre bir inceleme yapacağız. Tespit ettiklerimiz isimleri de kamuoyuyla paylaşacağız. İşçi kıyımını Zeydan Karalar’a sorarsanız, bu havada kalan ve Zeydan Karalar’a hiç sorulmaması gereken bir soru olur. Zeydan Karalar, hayatının ilk 15 yılı hariç, 43 yılını yöneticilikle geçirmiş bir insan ve hayatının hiçbir aşamasında da işçi kıyımı yapmamış. Ama belediyenin bu kadar borç yükü altındayken de çalışmadan para alanlara eğer bir müsamaha gösterirsek Adanalı bizi affetmez.”

FOTOĞRAFLI