İZMİR Büyükşehir Belediyesi, '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle 3 günlük renkli bir program hazırladı. Zengin atölye etkinlikleri ve tiyatro oyunlarıyla öne çıkan programda kısa film ve halk oyunları gösterileri ile konserler, sergiler ve serbest kürsü de yer alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü hem kadınların üretime yönlendirileceği hem de üreten kadınların destekleneceği iyi bir fırsat olarak görerek kutlama programında üretim atölyeleri ve sergilere ağırlık verdi. Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 3 günlük etkinlik programı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark 2 ve 3 No'lu Hol’ü tamamıyla bu iş için ayırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart programı kapsamında kadınlara yönelik tiyatro, kısa film ve halk oyunları gösterileri ile konserler, sergiler ve serbest kürsü etkinlikleri de olacak. Programlara katılım için 8-10 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca Karşıyaka İskele, Konak AKM önü, Bornova Çarşı merkez ve Buca Belediyesi önünden 09.30-16.00 saatleri arasında servis kaldırılacak.

İŞTE PROGRAM:

8 Mart Cuma: Kültürpark 3 Nol’lu Hol’deki Kadınlar Günü aktiviteleri saat 12.00'de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Yönelik Kısa Film’le start alacak. Ardından BANDO RİO Kadın Bandosu gösterisi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasından sonra stantların açılışı gerçekleştirilirken, İzmir Yörükler Derneği Kaşık ekibi de bir gösteri sunacak. 13.45-14.45 saatleri arası Grup Mecaz konseri olacak. Saat 16.00’da 'Kadınsal Hareketler Bunlar' ekibi dans gösterisi gerçekleştirecek. Seferihisar Belediyesi’nin AşkEfza ve ŞevkEfza Korosu şarkılarıyla kadınları coşturacak.

9 Mart Cumartesi: Kültürpark 2 No’lu Hol, saat 12.00’de florist (yaprak sanatçısı) Ömür Köroğlu başarı öyküsünü anlatacak. Ardından Güzelbahçe Belediyesi Ritim Grubu sahne alacak. İzmir Kent Konseyi 'Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu'nu sergileyecek. Yelki Üretici Kadın Kooperatifi halk oyunları gösterisinin ardından da 'Savaş ve Barış' adlı tiyatro oyunu oynanacak.

10 Mart Pazar: Kültürpark 2 No’lu Hol’de saat 13.00 ve 16.00 arasında Ege Karadenizli Kadınlar Derneği’nin halk oyunları gösterisi, Seftit Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun pandomim gösterisi, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği dans gösterisi sergileyecek. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ise 'Siyasette kadın neden az' başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne alacak.

FİLMLER, SERGİLER, ATÖLYELER

Urla Üretici Kooperatifi’nin baskı, keçe ve file örme, Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi’nin örgü, gümüş tabak işleme, tesbih ve çini yapımı, Kadınsal Hareketler Bunlar Platformu’nun miyuki, keçe ve pastadan çiçek yapımı, Meslek Fabrikası’ndan çiçek tasarımı, Ömür Köroğlu’ndan yaprak tasarımı, Gülfer Keskin’den ipek doğal boyama ve ipek işleri ve Şafak Surkultay’dan balık ağı donanımı atölyeleri 2 No’lu Hol’de gerçekleşecek.

7-8-9 Mart’ta saat İzmir Sanat Merkezi'nde Vecide, Gizli Sayılar ve Aşkın Çekimi, 7 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi’nde ve 8 Mart’ta da İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Belediyesi Kültür Merkezi’nde 'Vavien' filminin gösterimleri olacak. 7-8-9-10 Mart Kültürpark 2 No’lu Hol’de Üreten Kadınlar Fotoğraf Sergisi yer alacak.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI